mandag 27. februar 2012

Gamle ting-ny kjærlighet.

Her er funnet. 
Jeg ELSKER gamle ting! Noe av det beste som er, er å stappe hodet inn i en gammel låve, opp på et gammelt loft, loppemarkeder, auksjoner, gammelt skrot som har blitt kastet i naturen osv. Bakover i skogen hos oss er det mye historie. Som jeg har skrevet tidligere, er det gamle grunnmurer og skyttergraver, så folk har bodd her i århundrer. Da kan man også finne mye artig når man er på tur.
Ole Martin, Eline og jeg gikk på oppdagelsesferd på nyttårsaften. Den siste dagen i 2011. Solen skinte, bakken var hvit av frost. Skogen var helt stille og vi nøt roen, luften, rimet og hverandre. Det er kilometer på kilometer med traktorveier og stier. Og leter man litt, finner man små tegn på at andre har bodd baki der. Denne dagen var intet unntak:) Vi fant en gammel ramme av tre med netting på ene siden.. Kan ha vært fluenettting i et vindu, eller en sil til korn.. Jeg er faktisk ikke sikker. Men den var helt igjengrodd i mose og barnåler. Og bar preg av å ha stått ute mer enn en vinternatt. Vi tok den hvertfall med hjem, og Ole Martin lurte fælt på hva jeg skulle med den gamle dritten:) Jeg skal ha den som hylle, sa jeg:)

Etter å ha blitt tatt inn igjen i varmen, etter mange år i vær og vind
ute, har den fått ny omsorg og ny funksjon.

Jeg vasket den grundig med grønnsåpevann i dusjen, lot den tørke. Kjøpte vinkeljern for å forsterke den på baksiden og oppheng så jeg fikk skrudd den fast på veggen. Nå, i kveld fikk jeg den opp. Kommer nok til å dandere litt annerledes etterhvert, men nå får dere sett hvor fin den ble!
 Det er utrolig hva man kan bruke av "gammal dritt" bare man er litt kreativ. Jeg synes gamle ting fortjener ny kjærlighet. Og dette huset, kler gamle gjenstander og gamle møbler. Det gir huset nytt liv.
Den har fått hedersplassen over sofaen i stua.

3 kommentarer:

  1. Så tøfft :). Det der ville jeg aldri ha tenkt på engang.

    SvarSlett
  2. Ikke jeg heller, tror jeg skal kontakte deg jeg neste gang jeg finner noe som jeg tror er gammal søppel hihi

    SvarSlett
  3. hehe:) det hjelper å være litt kreativ. Man kan kanskje ikke redde alt.

    SvarSlett