søndag 8. juli 2012

Nye familiemedlemmer:)

Det har skjedd utrolig mye i det siste. En morgen jeg skulle ordne med dyra før jobb, fikk jeg se reven med noe jeg trodde var en hare i munnen. Han løp over hestebeitet, slapp haren og stoppet i hjørnet på beitet og tittet på meg. Merkelig rev, tenkte jeg... Vi stod lenge og så på hverandre før jeg bestemte meg for å få fjernet den døde haren fra beitet. Det kunne jo hende den hadde sykdommer. Til min store overraskelse fant jeg bare en bunke med fjær strødd rundt, og skjønte fort at det så aldeles ikke var noen hare, men en av mine kjære rasehøns. Og etter hva jeg vet, tar ikke reven bare en... så jeg løp til hønsehuset og oppdaget det makabre... Reven hadde drept så å si  alle... En nyklekket kylling, fant jeg i et hjørne, og en rugende høne fant jeg i en rugekasse..I sjokk løp jeg inn til Ole Martin, han hentet hagla, og oppryddingen måtte begynne.. Det var en utrolig trist dag.. En hønekropp var ikke å finne, så jeg regnet med at reven allerede hadde gjemt den.
Reven ble observert rundt hele gården i mange timer før Ole Martin endelig fikk skutt den. Sånn går det når han var frekk nok til å ta seg inn gjennom katteluka på låven.
Til vår store gledelige overraskelse, kom Ruth tilbake! Hun hadde klart å gjemme seg og trippet etter å komme inn i sikkerhet. Jeg løftet henne opp, nusset henne på hodet og lovet å passe mye bedre på henne fra nå av!

I går fikk jeg hentet nye høner, med haner og kyllinger. Jeg tok med alle jeg fikk, for jeg klarte ikke å avgjøre hvem som skulle til de evige jaktmarker. Da kan de gå hos meg i steden:)I alt fikk jeg 6 høner, 4 haner og 5 kyllinger:)
Nå er det liv på gården igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar